Un estiu per viure!

Aquest estiu serà un temps per aprendre a cuidar-nos i créixer emocionalment. Reforcem les activitats que fomentin els valors fraternal; l'amistat, les cures, el respecte, la tendresa, l'expressió de les emocions, i el gaudi de l'estiu i la natura. Els infants i joves seran protagonistes del seu benestar. D'estimar -se, de tenir cura d'un mateix i dels altres i de celebrar la vida!

Un estiu essencial i compromès

Volem un estiu compromès en què els infants i joves es converteixin en activistes pels Objectius de Desenvolupament Sostenible a través d’aventures, activitats, jocs, Aprenentatge i Servei (ApS), ciència ciutadana, educació emocional i moltes més metodologies per fer possible un món millor.

 

El lleure educatiu és essencial ara i sempre

El Lleure educatiu és, ara i sempre, cabdal per al desenvolupament global dels infants i joves, basant-se en l’educació en valors i en el desenvolupament d’habilitats i competències. És també un espai de socialització essencial en qualsevol comunitat, font d'aprenentatges i de cohesió social. Sabies que a més a més el Dret al lleure és un dret de l’infant reconegut per la Convenció Internacional dels Drets de l'Infant?

 

Activitats per enfortir els vincles socials

A l'estiu, durant el període de vacances escolars, es construeixen i enforteixen vincles socials imprescindibles en contextos diferents a l'escola que els acompanyaran tota la vida. Afavorim les activitats que reforcen les amistats, el joc, el gaudi i l'alegria.

 

Un estiu per acollir les emocions

Les activitats d’estiu són una gran oportunitat per treballar l’acompanyament emocional. En el context de la proposta educativa ESTIMA, aquest estiu les activitats aprofundiran de manera transversal en l'educació emocional i la cerca del benestar emocional, tant personal com col·lectiu.

 

Un estiu per connectar amb la natura

Per a molts infants i joves de les nostres ciutats el dèficit de natura és ja un fet habitual i crònic,... que darrerament s’ha anat agreujant. Les activitats d’estiu són una gran oportunitat per a prioritzar el contacte amb l’entorn natural proper, tant si és als parcs urbans com a espais naturals.

 

Activitats per desenvolupar el sentit de comunitat

Les activitats d’estiu són una excel·lent oportunitat per a què els infants i joves identifiquin les necessitats socials que els envolten, i proposin accions de servei a la comunitat, amb voluntat de transformar i millorar el món on viuen.

 

I per compensar desigualtats

El lleure educatiu és essencial per compensar desigualtats entre els infants i joves. A través de les activitats d'estiu i la campanya d'ajuts i beques, volem fer front a la crisi socioeconòmica actual i donar oportunitats educatives als infants i joves en situació de vulnerabilitat.

 

Resol els teus dubtes: pregunta'ns!

Si la teva consulta porta sobre una activitat en particular, indica'ns quina és!

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'estiu és un dels moments estrella del lleure educatiu: volem que tots els infants i joves puguin gaudir de colònies i casals d'estiu, campaments a la natura, camps de treball,... preparem activitats per a tots els gustos i butxaques!

Coneix Fundesplai