Per què recaptem fons?

A Fundesplai volem garantir el dret de tots els infants i joves a gaudir d’un lleure educatiu de qualitat durant l’època de l’estiu participant en: casals, campaments i colònies. 

"L'any 2010 el 41,2% de famílies espanyoles amb infants menors de 17 anys no es podien permetre una setmana de vacances a l'any"

UNICEF - La infancia en España 2012 - 2013

Per aquest motiu, a través de la campanya de beques Un estiu per a tothom, ens comprometem amb les famílies amb infants afectades per l'atur o patint l'impacte de la crisi econòmica oferint beques perquè les seves filles i els seus fills puguin participar en activitats educatives de lleure durant l'estiu.

"A Catalunya, el 26,4% dels menors de 16 anys viuen en llars per sota del llindar de pobresa"

Europapress - La pobreza infantil se dispara 2,7 puntos en un año y se sitúa en el 26,4%

L'any 2020 es van atorgar 4.604 beques, donant resposta a 1.120 famílies, 1.501 infants i joves.
 

Aquest any volem arribar a les 6.000 beques. Ens hi ajudes?

 

Objectius generals de la campanya de beques

  • Possibilitar la participació de més infants i joves que es troben en situació de vulnerabilitat o risc social, en activitats educatives de lleure d’estiu per tal de prevenir i/o evitar situacions de marginació social.
  • Impulsar una campanya de beques oberta a tota la ciutadania catalana, tot donant resposta a un elevat nombre de famílies que constitueixen un nou perfil de pobresa emergent.
  • Sensibilitzar a la ciutadania catalana sobre la pobresa infantil i els efectes que comporta en el desenvolupament dels infants i joves i el futur de la societat.
  • Promoure la coresponsabilitat entre Fundesplai, els esplais de la Federació Catalana de l'Esplai, la comunitat educativa i les administracions per identificar les famílies més necessitades i fer una intervenció socioeducativa integral

 

Com es reparteixen els diners de les beques?

El cost de les tandes d’estiu pot variar segons el tipus d’activitat i durada: entre 75€ i 100€ una setmana de casals, entre 200€ i 300€ una colònia o campament.

Cal tenir en compte també el cost del material necessari per participar-hi (motxilla, sac de dormir, calçat, ...), que en ocasions pot ser una barrera d'accés en aquestes activitats.

Els ajuts que Fundesplai atorga varien en funció de les necessitats i possibilitats de cada família, i tenen un valor mitjà de 50€.

 

Més informació

Si vols rebre més informació sobre la campanya de beques de Fundesplai o si vols conèixer altres maneres de col·laborar amb la nostra organització, posa't en contacte amb nosaltres a través del nostre formulari, envia'ns la teva consulta a fundacio@fundesplai.org, o truca'ns al 93 551 15 01

També pots trobar més informació sobre Fundesplai i els seus projectes a la seva web: http://www.fundesplai.org

Resol els teus dubtes: pregunta'ns!

T'aclarim tots els dubtes sobre les activitats d'estiu! Necessites saber més sobre les mesures de prevenció de COVID-19? Els nostres equips estan treballant intensament per preparar el millor estiu per a tothom. Fes-nos una consulta i et respondrem el més aviat possible.

Si la teva consulta porta sobre una activitat en particular, indica'ns quina és!

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'estiu és un dels moments estrella del lleure educatiu: volem que tots els infants i joves puguin gaudir de colònies i casals d'estiu, campaments a la natura, camps de treball,... preparem activitats per a tots els gustos i butxaques!

Coneix Fundesplai