Salvem els camins de la transhumància!!!

Coneixes els camins de la transhumància?

Els pastors i els seus ramats ens han deixat un gran patrimoni de camins que feien servir per anar a les pastures d'hivern i d'estiu. Actualment l'ús d'aquests camins és testimonial i volem ajudar a mantenir-los!

Aquest Camp de treball és al Ripollès, a la Vall d'Ogassa on hi farem una intervenció al medi natural i social de gran importància per la zona.

A nivell tècnic farem actuacions de recuperació d'aquests camins tant preuat, dels prats de pastura amb alta qualitat florística i d'indrets que es perden per la sobreexplotació i l’abandonament rural. També farem el seguiment i la construcció de caixes niu i el cens;  el manteniment de la bassa de Mas Cabàlies per a la conservació de la granota roja (Rana temporaria), així com la recuperació de camins i senders de la zona o la replantació d’espècies arbustives nectaríferes a zones d’erosió.

A més, algunes de les tàsques tècniques es faran en col·laboració amb la UE Sant Joan de les Abadesses i amb l'associació CEA Alt Ter.

 

 

Farem molta feina! però també tindrem temps de passar-ho molt bé!!!!

A banda del treball tècnic i les estones de jocs i piscina, farem una ruta de dos dies per la Serra Cavallera, conquerint els cims del Puig-Estela i el Taga, amb nit de bivac als prats subalpins del coll de Pal.

La nit amb els millors estels com a teulada!

Descobrirem de la ruta del Ferro, les curses d’orientació i els tallers de productes tradicionals. En algunes de les activitats i durant el camp, tindrem present l'eix transversal de la fundació, que aquest any guira al voltant del malvaratament alimentari i es diu Menjar Canvia el Món.

 

Amb aquest camp de treball reafirmem el nostre compromís amb l’Agenda 2030 i els Objectius pel Desenvolupament Sostenible.

El terreny d'acampada de Mas Cabàlies, els Roures, és un Indret privilegiat! gorgs d’aigua cristal·lina i racons verges de muntanya seran els escenaris on farem dinàmiques de grup i activitats que fomentin el creixement personal, la responsabilitat i el treball en equip, així com la tolerància, la felicitat, i l’amistat.

 

Raons per inscriure-s'hi


1.   Perquè fomenten l'autonomia, l'autoconeixement i la manifestació de tots els vessants de la personalitat dels nois i noies.

2.   Perquè donen a conèixer els valors del territori, promovent la identitat cultural.

3.   Perquè són una eina educativa per promoure la curiositat innata dels infants i la descoberta de la natura.

4.   Perquè afavoreixen la cohesió de grup i el treball cooperatiu entre el el grup.

5.   Perquè és una experiència única, emocionant i extraordinàriament significativa en el desenvolupament dels nois i noies.

 

 

Feines tècniques relacionades amb el medi natural i cultural
Excursions i ruta amb vivac
Activitats de natura, lleure, excursions i tallers
Cursa d'orientació i tir amb arc

Un programa pensat per aprofitar cada instant del dia

08:00 Bon dia!
08:30 Esmorzar
09:00 Temps lliure + serveis
09:30 Treball tècnic
13:00 Temps lliure + parar taula
13:30 Dinar
14:30 Temps lliure
16:00 Activitat de tarda i berenar
19:00 Temps lliure i dutxes
20:30 Sopar
21:30 Joc de nit
23:00 Bona nit
23:30 Silenci

Organitza

Aquesta activitat està promoguda i gestionada per FUNDACIO CATALANA DE L'ESPLAI (avís legal)

Detalls

Allotjament

Ens allotjarem en tendes de campanya tipus canadenca al Terreny d'acampada Els Roures, a dins la finca de la casa de colònies Mas Cabàlies. Les tendes són de 6 places de tipus canadenc. El terreny d'acampada disposa de lavabos i dutxes, a més d'un porxo annex que servirà de cuina, menjador i espai d'estada.

El dia d'inici de l'activitat, caldrà portar als participants a parir de les 17h al punt de trobada (casa de colònies Mas Cabàlies).

El dia de recollida ens trobarem a partir de les15h al mateix punt de trobada. 

 

Comunicació amb les famílies

Un cop feta la inscripció tindreu accés a la intranet on trobareu publicat un dossier del camp amb tots els detalls sobre el camp de treball (objectius, valors, activitats, material...) Durant el camp de treball trobareu totes les fotos a la mateixa intranet!

 

Cal portar

 • Motxilla gran o bossa de viatge
 • Motxilla petita (només per fer petits desplaçaments per la muntanya)
 • Aïllant (les tendes no tenen matalas i servirà tant per dormir durant el camp de treball com per l'excursió de bivac)
 • Sac de dormir
 • Pijama
 • Tovalló de roba.
 • Cangur, capelina o anorac.
 • Roba i recanvis (per prevenció la covid-19 cada muda anirà en una bossa de plàstoc indepentdent i tancada, que servirà també per a la muda quan estigui bruta)
 • Calçat adequat per caminar (de sola rugosa): botes o calçat esportiu.
 • Xancles de dutxa.
 • Tovallola gran i tovallola petita.
 • Sabó líquid.
 • Banyador
 • Necesser (Pinta i/o raspall, raspall de dents i pasta, mocadors...)
 • Repel·lent de mosquits
 • Gel hidroalcohòlic (opcional)
 • Lot o llanterna, amb piles noves, o de recanvi.
 • Cantimplora.
 • Gorra, i/o fulards.
 • Crema solar i barres de llavis.
 • Joc de plats, coberts i got (per prevenció de la covid-19 han d'anar dins una bossa tancada hermèticament)

Si desitgeu podeu portar telèfons i càmeres de fotos, prismàtics, brúixola, material fotogràfic, jocs de taula, guitarres o altres instruments musicals. Fundesplai no es farà responsable de la seva pèrdua o averia.

L'equip de monitors i monitores

L'equip de monitors/es del camp de treball estarà format per persones titulades en la direcció i monitoratge d'activitats de lleure infantil i juvenil. A més, alguns d'ells/es seran especialistes en temàtiques de natura (biòlegs, ambientòlegs) i/o activitats esportives al medi natural, amb experiència prèvia en camps de treball.

Preus i disponibilitats

Inscriu els teus fills / filles en 3 clics!
 1. Marca els torns que t'interessen
 2. Indica el nombre de participants que vols inscriure
 3. Fes clic al botó Començar la inscripció

Durant el procés d'inscripció tindràs la possibilitat de sol·licitar una beca. S'han de complir una sèrie de requisits (caldrà aportar documentació acreditativa), entre els quals que com a mínim un dels progenitors estigui a l'atur en el moment de fer la petició. En aquest cas, no et caldrà pagar res fins que la sol·licitud es resolgui.
més informació sobre les beques i ajuts

12 - 17 anys
Servei Preu × persona  
Camins de la transhumància
del diumenge 25 de juny al dijous 6 de juliol 2023
Camins de la transhumància
Camins de la transhumància
355,00 €
Vull inscriure

Localització

Localització de l'activitat
TERRENY D'ACAMPADA - ELS ROURES
A 3 km de Samt Joan de les Abadesses
17112 OGASSA

Situar al mapa

Resol els teus dubtes: pregunta'ns!

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'estiu és un dels moments estrella del lleure educatiu: volem que tots els infants i joves puguin gaudir de colònies i casals d'estiu, campaments a la natura, camps de treball,... preparem activitats per a tots els gustos i butxaques!

Coneix Fundesplai