Camps Tecnològics adreçats a joves entre els 12 i 17 anys (nascuts/des del 2007 al 2011) interessats en la tecnologia i que incorpora a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) posant a disposició del projecte la seva expertesa, investigadors i investigadores i laboratoris de recerca, una garantia de qualitat i continguts.

Ens aproximarem a la Intel·ligència artificial (IA) i a la tecnologia dels drons amb una mirada inclusiva, de servei a la societat. Entenent aquestes disciplines com eines que ens permeten avançar cap a una societat més equitativa i respectuosa amb el medi ambient

Volem apropar els i les joves a la tecnologia i la enginyeria, trencant estereotips i rols de gènere.

Tots dos camps comptaran amb tallers tecnològics especialitzats i xerrades inspiradores impartides per investigadores i investigadors de la UPC.

Pel que fa als tallers, en el cas del camp d’IA estan coordinats per Karina Gibert, Directora del centre de recerca Intelligent Data Science and Artificial Intelligence (IDEAI-UPC). Durant la setmana els i les joves:

 • Coneixeran què és la IA i les seves aplicacions intel.ligents amb les que interactuen cada dia, i aprofundiran en els aspectes ètics i riscos associats. La IA ètica és en l'actualitat un dels reptes més importants a nivell europeu i hi haurà activitats explícitament orientades a descobrir les fronteres de l'ètica en les aplicacions intel·ligents.

 • Aprendran les principals especialitats de la IA i aprofundiran en el funcionament d'aplicacions d'intel·ligència artificial de l'àmbit del processament de la veu, la lingüística computacional, la ciència de dades o la robòtica.

 • Aprendran a entrenar sistemes d'aprenentatge no supervisat, a fer aplicacions com recommenders i a analitzar l'impacte social de la Intel·ligència Artificial.

 • Podran fer d'investigadores i investigadors a partir de models desenvolupats d'IA.

El camp de drons estarà coordinat pel professor Miguel Valero, catedràtic d'Arquitectura de Computadors a l'Escola d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC) de la UPC i responsable del DronLab, ubicat al Campus del Baix Llobregat de la UPC, que també oferirà una visita a les seves instal·lacions.

Normalment els drones es piloten a distància des d'una emissora de ràdio o fins i tot des d'un ordinador. Però series capaç de pilotar un dron amb les posis del teu cos? Aconseguir que enlairament picant-li un ull o fer que es mogui a la dreta fent-li la teva posi de ioga preferida?

Durant la setmana els i les joves:

 • Descobriran la història dels drons, les seves funcions i aplicacions curioses com la dels minidrons que ajuden a les abelles a polinitzar que són fonamentals per combatre plagues, entre d'altres exemples.
 • Desenvoluparan aplicacions amb Python per guiar el vol de drons petits a través de botons, gestos de la cara, moviments de les mans, ordres de veu o fer que puguin detectar colors.
 • Faran un taller al DronLab, el laboratoti de recerca de drons que la UPC disposa a Castelldefels on podran fer volar drons de grans dimensions.
 • Participaran en activitats de ciència ciutadana, educació en valors i activitats lúdiques.

Totes les activitats dels camps treballaran de manera transversal l’educació en valors com la solidaritat, la vessant social de la tecnologia o la cooperació, entre d’altres.

Els i les participants estaran allotjades a les instal·lacions de Centre Esplai (El Prat de Llobregat) i des de allà faran altres activitats més lúdiques com sortides a la platja, activitats al club de Vela del Prat, sortida cultural...

Graella del Camp Tecnològic de Drons

Graella campus tecnològic estiu UPC 2024

 

Graella del Camp Tecnològic d'IA

Graella campus tecnològic estiu UPC 2024 de la setmana 2

Raons per inscriure-s'hi

Visita a les instal·lacions de la UPC
Tallers amb especialistes dels grups de recerca de la Universitat
Activitats lúdiques (vela, paddel surf, visites culturals)
Xerrada inspiradora per part d'un expert/a de la UPC

Activitats inclusives!

Hem pensat específicament aquestes activitats perquè hi pugui participar qualsevol infant o jove, independentment de si pateix alguna discapacitat física, sensorial o intel·lectual.

Un programa pensat per aprofitar cada instant del dia

09:00 Esmorzar
09:45 Bon dia i Trobada per grups de convivència
10:30 Tallers especialitzats
13:30 Dinar
14:30 Temps Lliure
16:00 Descobertes, activitats esportives i aquàtiques
19:00 Piscina i Dutxes
20:30 Sopar
21:30 Activitat de nit: vetllada, nit d'estels...
22:30 Trobada per grups de convivència i valoració del dia
23:00 Bona nit

Organitza

Aquesta activitat està promoguda per EL PERIÓDICO de CATALUNYA (avís legal) i gestionada per FUNDACIO CATALANA DE L'ESPLAI (avís legal)

Detalls

El Punt de Trobada, inici de les colònies, serà a les 09:00h a l'Alberg de Centre Esplai. El desplaçamant és a càrrec de la família.

L'hora de recollida, serà a les 16h al mateix lloc: Alberg de Centre Esplai.

Comunicació amb les famílies

Un cop feta la inscripció, les famílies rebreu les instruccions per accedir a la intranet on trobareu publicat un dossier de la colònia amb tots els detalls (objectius, valors, activitats, material...).

Durant les colònies trobareu totes les fotos del que va passant cada dia a la mateixa intranet!

Què cal portar? 

 • Motxilla gran o bossa de viatge
 • Motxilla petita (només per fer petits desplaçaments per la muntanya)
 • Sac de dormir
 • Pijama
 • Tovalló de roba.
 • Cangur, capelina o anorac.
 • Roba i recanvis.
 • Bossa de tela per la roba bruta.
 • Calçat adequat per caminar (de sola rugosa): botes o calçat esportiu.
 • Xancles de dutxa.
 • Tovallola gran i tovallola petita.
 • Sabó líquid.
 • Banyador
 • Pinta i/o raspall.
 • Raspall de dents i pasta.
 • Mocadors.
 • Lot o llanterna, amb piles noves, o de recanvi.
 • Cantimplora.
 • Gorra, i/o fulards.
 • Crema solar i barres de llavis.
 • I moltes ganes de passar-ho bé.

Recomanem no portar:

 • Telèfons mòbils 
 • Aparells de música
 • Menjar i beure

L'equip de monitors i monitores

El grup estarà acompanyat en tot moment per l'equip de monitores i monitors de Fundesplai, que vetllarem perquè totes les participants puguin gaudir d'una experiència única.

En les nostres colònies complim la normativa que marca la Generalitat, decret 137/2003 del 10 de juny, que entre d'altres, estableix que la ràtio a les colònies és de 10 participants per cada monitor/a i d'aquests un 60% en possessió del títol de director/a o monitor/a. 

Des de Fundesplai estem compromses amb la formació de les joves i joves, és per això que sovint a les nostres activitats acollim a monitores i monitors en pràctiques.

 

 

Preus i disponibilitats

Inscriu els teus fills / filles en 3 clics!
 1. Marca els torns que t'interessen
 2. Indica el nombre de participants que vols inscriure
 3. Fes clic al botó Començar la inscripció

Durant el procés d'inscripció tindràs la possibilitat de sol·licitar una beca. S'han de complir una sèrie de requisits (caldrà aportar documentació acreditativa), entre els quals que com a mínim un dels progenitors estigui a l'atur en el moment de fer la petició. En aquest cas, no et caldrà pagar res fins que la sol·licitud es resolgui.
més informació sobre les beques i ajuts

12 - 17 anys
Servei Preu × persona  
Camp Tecnològic de Drons
del dilluns 8 al dissabte 13 de juliol 2024
Camp Tecnològic DRONS 2024
Camp Tecnològic DRONS 2024
495,00 €
Camp Tecnològic d'Intel·ligència Artificial
del dilluns 15 al dissabte 20 de juliol 2024
Camp Tecnològic IA 2024
Camp Tecnològic IA 2024
495,00 €
Vull inscriure

Localització

Localització de l'activitat
CENTRE ESPLAI
Riu Anoia 42-54
08820 PRAT DE LLOBREGAT (EL)

Situar al mapa

Resol els teus dubtes: pregunta'ns!

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'estiu és un dels moments estrella del lleure educatiu: volem que tots els infants i joves puguin gaudir de colònies i casals d'estiu, campaments a la natura, camps de treball,... preparem activitats per a tots els gustos i butxaques!

Coneix Fundesplai