?

Camps Tecnològics adreçats a joves entre els 12 i 17 (nascuts/des del 2006 al 2010) anys interessats per la tecnologia i que incorpora a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) posant a disposició del projecte la seva expertessa, professionals i instal·lacions, una garantia de qualitat i continguts.

Ens aproximarem a la Inteligència artificial i a la tecnologia dels drons amb una mirada inclusiva, de servei a la societat. Entenent aquestes disciplines com eines que ens permeten avançar cap a una societat més equitativa i respectuosa amb el medi ambient

Volem apropar els i les joves a la tecnologia i la enginyeria, trencant estereotips i rols de gènere

Tots dos camps comptaran amb tallers tecnològics especialitzats i xerrades inspiradores impartides per investigadores i investigadors de la UPC.

Pel que fa als tallers, en el cas del camp d’IA estan coordinats per Karina Gibert, Directora del centre de recerca Intelligent Data Science and Artificial Intelligence (IDEAI-UPC). Durant la setmana els i les joves:

  • Coneixeran com funciona la IA en els sistemes de veu i llenguatge, les aplicacions a la robòtica o l'impacte en la ciutadania digital.
  • Aprendran a entrenar models predictius de dades o fer aplicacions com recommenders.
  • Podran fer d'investigadors a partir de models desenvolupats d'IA.

El camp de drons estarà coordinat pel professor Miguel Valero, catedràtic d'Arquitectura de Computadores - Escola d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC) de la UPC i responsable del DronLab, ubicat al Campus del Baix Llobregat de la UPC, que també oferirà una visita a les seves instal·lacions. Durant la setmana:

  • Els i les joves descobriran la breu història dels drons, les seves funcions i aplicacions molt espectaculars com la dels minidrons que ajuden a les abelles a polinitzar o que són fonamentals per combatre plagues.
  • Desenvoluparan aplicacions amb Python per guiar el vol de drons petits a través de botons, gestos de la cara, moviments de les mans, ordres de veu o fer que puguin detectar colors.
  • Faran un taller al DronLab, el laboratoti d'investigació de drons que la UPC té a Castelldefels on podran fer volar drons de grans dimensions.
  • Activitats de ciència ciutadana, educació en valors i activitats lúdiques.

Totes les activitats dels camps treballaran de manera transversal l’educació en valors com la solidaritat, la vessant social de la tecnologia o la cooperació, entre d’altres.

Les participants estaran allotjades a les instal·lacions de Centre Esplai (El prat de Llobregat) i des de allà faran altres activitats més lúdiques com sortides a la platja, activitats al club de Vela del Prat, sortida cultural...

Graella del Camp Tecnològic d'IA

 

Graella del Camp Tecnològic de Drons

 

Raons per inscriure-s'hi

Visita a les instal·lacions de la UPC
Tallers amb especialistes dels grups de recerca de la Universitat
Activitats lúdiques (vela, paddel surf, visites culturals)
Xerrada inspiradora per part d'un expert/a de la UPC

Un programa pensat per aprofitar cada instant del dia

09:00 Esmorzar
09:45 Bon dia i Trobada per grups de convivència
10:30 Tallers especialitzats
13:30 Dinar
14:30 Temps Lliure
16:00 Descobertes, activitats esportives i aquàtiques
19:00 Piscina i Dutxes
20:30 Sopar
21:30 Activitat de nit: vetllada, nit d'estels...
22:30 Trobada per grups de convivència i valoració del dia
23:00 Bona nit

Organitza

Aquesta activitat està promoguda per EL PERIÓDICO de CATALUNYA (avís legal) i gestionada per FUNDACIO CATALANA DE L'ESPLAI (avís legal)

Detalls

Es realitzarà una reunió informativa per les famílies dels nens/es inscrits. Data a confirmar

Pel que fa la pagament: 

Les colònies es poden pagar en tres vegades: un pagament inicial de 100€ i la resta el podeu anar pagant en dues altres aportacions on vosaltres decidiu l'import, només heu de tenir en compte que les colònies han d'estar pagades 15 dies abans de començar la tanda.

Per a qualsevol pregunta o consulta podeu contactar amb:

mlluveras@fundesplai.org o al 935511749

 

L'equip de monitors i monitores

Durant les colònies comptarem amb un equip de monitors/es professionals del lleure els quals estaran en possessió del títol de director/a o monitor/a en un 60%. 

En les nostres colònies/campaments complim la normativa que marca la Generalitat, decret 137/2003 del 10 de juny, que entre d'altres, estableix que la ràtio establerta durant el casal és 10 nens per cada monitor. A més a més comptem amb la col·laboració de monitors/es de pràctiques.

 

Preus i disponibilitats

Inscriu els teus fills / filles en 3 clics!
  1. Marca els torns que t'interessen
  2. Indica el nombre de participants que vols inscriure
  3. Fes clic al botó Començar la inscripció

Durant el procés d'inscripció tindràs la possibilitat de sol·licitar una beca. S'han de complir una sèrie de requisits (caldrà aportar documentació acreditativa), entre els quals que com a mínim un dels progenitors estigui a l'atur en el moment de fer la petició. En aquest cas, no et caldrà pagar res fins que la sol·licitud es resolgui.
més informació sobre les beques i ajuts

12 - 17 anys
Servei Preu × persona  
Inteligència Artificial
del dilluns 10 al diumenge 16 de juliol 2023
CAMP TECNOLÒGIC
490,00 €
Drons
del dilluns 17 al diumenge 23 de juliol 2023
CAMP TECNOLÒGIC
490,00 €
Vull inscriure

Localització

Localització de l'activitat
CENTRE ESPLAI
Riu Anoia 42-54
08820 PRAT DE LLOBREGAT (EL)

Situar al mapa

Resol els teus dubtes: pregunta'ns!

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'estiu és un dels moments estrella del lleure educatiu: volem que tots els infants i joves puguin gaudir de colònies i casals d'estiu, campaments a la natura, camps de treball,... preparem activitats per a tots els gustos i butxaques!

Coneix Fundesplai