Camp de treball al municipi pescador de Selva de Mar, on els i les joves intervindran de forma activa ajudant a la conservació del medi natural en un indret privilegiat dins el Parc Natural del Cap de Creus.

Les actuacions plantejades van des de l’extracció manual de l'espècie invasora ungla de gat o bàlsam (Carpobrotus edulis), que conquereix els terrenys més costaners a l’entorn del Far de S’Arenella i al camí de Ronda entre Llançà i el Port de la Selva; passant pel desenvolupament de campanyes de sensibilització, informació ambiental i d’ús públic per als usuaris/es de les platges donant a conèixer la problemàtica i la normativa del Parc Natural; així com el manteniment i la recuperació de senders i murs de pedra seca tradicionals amb la col·laboració dels tècnics del Parc Natural del Cap de Creus. Dins el municipi, treballarem en la neteja de la Riera de la Selva de Mar per tal de conservar la seva funció biològica.

A banda de les actuacions tècniques del camp de treball, els i les joves gaudiran d’una programació específica basada en les dinàmiques de grup, els jocs i la diversió en general, sempre des de les experiències humanes i les relacions de grup. L'excursió amb bivac a la platja, la visita al Monestir de Sant Pere de Rodes, les activitats a mar, com l'esnòrquel i l’observació del fons marí, i les activitats conjuntes amb la Confraria de Pescadors  són algunes de les activitats més destacades del camp de treball. 

Aquest serà un estiu per reconnectar amb la natura i amb les relacions humanes cara a cara. Podrem jugar i compartir els moments de convivència. Les activitats d'aquest estiu serviran també per a treballar els hàbits d'higiene personal, l'acompanyament emocional i el valor de les petites coses. En definitiva, aquest estiu reconnectarem amb nosaltres mateixs, els altres i el món.

El camp de treball serà també una eina per a reafirmar el compromís de Fundesplai amb l’Agenda 2030 i els Objectius pel Desenvolupament Sostenible

Raons per inscriure-s'hi

- Extracció de Carpobrotus edulis i restauració de senders i murs de pedra seca

- Excursions i rutes 

- Tallers de coneixement de flora i fauna autòctona

- Esnòrquel

- Visita al Monestir de Sant Pere de Rodes

Extracció de Carpobrotus edulis i restauració de senders i murs de pedra seca
Excursions i rutes pel litoral
Neteja platges i taller microplàstics
Esnòrquel

Activitats inclusives!

Consultar cada cas en concret. Tot i que les instal·lacions i algunes activitats estan adaptades a diversitat funcional cal saber que les zones de treball són al mig de la muntanya , per corriols i demés. Consulta sense compromís a colonies@fundesplai.org

Un programa pensat per aprofitar cada instant del dia

08:00 Bon dia!
09:00 Esmorzar
09:30 Temps lliure dinamitzat
10:00 Activitat de matí (Treball tècnic)
13:00 Temps lliure dinamitzat
13:30 Dinar
14:30 Temps lliure dinamitzat
16:00 Activitat de tarda
19:00 Temps lliure i dutxes
20:30 Sopar
21:30 Activitat de nit
23:00 A dormir

Organitza

Aquesta activitat està promoguda i gestionada per FUNDACIO CATALANA DE L'ESPLAI (avís legal)

Detalls

Allotjament:

Els i les participants s'allotjaran en tendes de campanya al mateix poble de Selva de Mar. El terreny d'acampada disposarà de lavabos i d'un edifici annex que servirà de cuina, menjador, espai d'estada i dutxes. S

El dia d'inici de l'activitat, caldrà portar als participants a parir de les 17h al punt de trobada (davant de les escoles, el centre cívic de Selva de Mar). Com a mesura de seguretat i per evitar aglomeracions, organitzarem l'arribada de manera esglaonada.

El dia de recollida ens trobarem a partir de les15h al mateix punt de trobada. També ho organitzarem per a que les famílies arribin de manera esglaonada.

Comunicació amb les famílies: 

Un cop feta la inscripció tindreu accés a la intranet on trobareu publicat un dossier del camp amb tots els detalls sobre el camp de treball (objectius, valors, activitats, material...) Durant el camp de treball trobareu totes les fotos a la mateixa intranet!

Cal portar:

 • Motxilla gran o bossa de viatge
 • Motxilla petita (només per fer petits desplaçaments per la muntanya)
 • Sac de dormir
 • Pijama
 • Tovalló de roba.
 • Cangur, capelina o anorac.
 • Roba i recanvis (per prevenció la covid-19 cada muda anirà en una bossa de plàstoc indepentdent i tancada, que servirà també per a la muda quan estigui bruta)
 • Calçat adequat per caminar (de sola rugosa): botes o calçat esportiu.
 • Xancles de dutxa.
 • Tovallola gran i tovallola petita.
 • Sabó líquid.
 • Banyador
 • Necesser (Pinta i/o raspall, raspall de dents i pasta, mocadors...)
 • Repel·lent de mosquits
 • Gel hidroalcohòlic (opcional)
 • Lot o llanterna, amb piles noves, o de recanvi.
 • Cantimplora.
 • Gorra, i/o fulards.
 • Crema solar i barres de llavis.
 • Joc de plats, coberts i got (per prevenció de la covid-19 han d'anar dins una bossa tancada hermèticament)
 • kit d'esnòrquel

I moltes ganes de passar-ho bé.

Si desitgeu podeu portar prismàtics, brúixola, material fotogràfic, o guitarres i altres instruments musicals. 

L'equip de monitors i monitores

L'equip de monitors/es del camp de treball estarà format per persones titulades en la direcció i monitoratge d'activitats de lleure infantil i juvenil. A més, alguns d'ells/es seran especialistes en temàtiques de natura (biòlegs, ambientòlegs) i/o activitats esportives al medi natural, amb experiència prèvia en camps de treball.

Preus i disponibilitats

Inscriu els teus fills / filles en 3 clics!
 1. Marca els torns que t'interessen
 2. Indica el nombre de participants que vols inscriure
 3. Fes clic al botó Començar la inscripció

Durant el procés d'inscripció tindràs la possibilitat de sol·licitar una beca. S'han de complir una sèrie de requisits (caldrà aportar documentació acreditativa), entre els quals que com a mínim un dels progenitors estigui a l'atur en el moment de fer la petició. En aquest cas, no et caldrà pagar res fins que la sol·licitud es resolgui.
més informació sobre les beques i ajuts

de 13 a 17 anys
Servei Preu × persona  
2022
del dimarts 5 al dissabte 16 de juliol 2022
Últimes places disponibles!
2022
340,00 €
Vull inscriure

Localització

BARRACA DELS CAÇADORS
A 1K DE PORT DE LA SELVA
SELVA DE MAR

Resol els teus dubtes: pregunta'ns!

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'estiu és un dels moments estrella del lleure educatiu: volem que tots els infants i joves puguin gaudir de colònies i casals d'estiu, campaments a la natura, camps de treball,... preparem activitats per a tots els gustos i butxaques!

Coneix Fundesplai