Camp de treball al petit poble pescador de La Selva de Mar on hi intervindrem, de forma activa, ajudant a la conservació del medi natural d'aquest indret privilegiat dins el Parc Natural del Cap de Creus.

 

Us convidem a treballar de valent en l’extracció manual de l'espècie invasora ungla de gat o bàlsam (Carpobrotus edulis)!!!

Aquesta espècie conquereix els terrenys més costaners a l’entorn del Far de S’Arenella i al camí de Ronda entre Llançà i el Port de la Selva; donem-li fi!

També ho farem saber als usuaris de les platges fent campanyes de sensibilització i informació ambiental, que coneguin la problemàtica i la feina que estareu fent. També difondrem la normativa del Parc Natural perquè tothom en faci un bon ús.

Podreu encara fer més feina???

Recuperem i mantenim senders i murs de pedra seca tradicionals amb la col·laboració dels tècnics del Parc Natural del Cap de Creus i, ja en el poble de La Selva podrem netejar la riera per tal de millorar i conservar la seva funció biològica.

I el millor de tot; encara tindrem temps per: 

Gaudirem d’una programació específica basada en les dinàmiques de grup, els jocs i la diversió en general, sempre des de les experiències humanes i les relacions de grup. L'excursió amb bivac a la platja, la visita al Monestir de Sant Pere de Rodes, les activitats a mar, com l'esnòrquel i l’observació del fons marí, i l'excursió de bivac a una de les cales del Cap de Creus són algunes de les activitats més destacades del camp de treball. 

 

En algunes de les activitats i durant el camp, tindrem present l'eix transversal de la fundació, que aquest any guira al voltant del malvaratament alimentari i es diu Menjar Canvia el Món.

 

El camp de treball serà també una eina per a reafirmar el compromís de Fundesplai amb l’Agenda 2030 i els Objectius pel Desenvolupament Sostenible

 

 

 

Raons per inscriure-s'hi


1.   Perquè fomenten l'autonomia, l'autoconeixement i la manifestació de tots els vessants de la personalitat dels nois i noies.

2.   Perquè donen a conèixer els valors del territori, promovent la identitat cultural.

3.   Perquè són una eina educativa per promoure la curiositat innata dels infants i la descoberta de la natura.

4.   Perquè afavoreixen la cohesió de grup i el treball cooperatiu entre el el grup.

5.   Perquè és una experiència única, emocionant i extraordinàriament significativa en el desenvolupament dels nois i noies.

 

 

Extracció de Carpobrotus edulis i restauració de senders i murs de pedra seca
Excursions i rutes pel litoral
Neteja platges i taller microplàstics
Esnòrquel

Un programa pensat per aprofitar cada instant del dia

08:00 Bon dia!
08:30 Esmorzar
09:00 Temps lliure + serveis
09:30 Treball tècnic
13:00 Temps lliure + parar taula
13:30 Dinar
14:30 Temps lliure
16:00 Activitat de tarda i berenar
19:00 Temps lliure i dutxes
20:30 Sopar
21:30 Joc de nit
23:00 Bona nit
23:30 Silenci

Organitza

Aquesta activitat està promoguda i gestionada per FUNDACIO CATALANA DE L'ESPLAI (avís legal)

Detalls

Allotjament

Ens allotjarem en tendes de campanya tipus canadenca al mateix poble de Selva de Mar. El terreny d'acampada disposa de lavabos i d'un edifici annex que serveix de cuina, menjador, espai d'estada i és on hi ha també les dutxes.

El dia d'inici de l'activitat, caldrà portar als participants a parir de les 17h al punt de trobada (davant de les escoles, al centre cívic de Selva de Mar). 

El dia de recollida ens trobarem a partir de les15h al mateix punt de trobada. 

Comunicació amb les famílies

Un cop feta la inscripció, els pares i mares tindreu accés a la intranet on trobareu publicat un dossier del camp amb tots els detalls sobre el camp de treball (objectius, valors, activitats, material...) Durant el camp de treball trobareu totes les fotos a la mateixa intranet!

Cal portar:

 • Motxilla gran o bossa de viatge
 • Motxilla petita (només per fer petits desplaçaments per la muntanya)
 • Aïllant (les tendes no tenen matalas i servirà tant per dormir durant el camp de treball com per l'excursió de bivac)
 • Sac de dormir
 • Pijama
 • Tovalló de roba.
 • Cangur, capelina o anorac.
 • Roba i recanvis (per prevenció la covid-19 cada muda anirà en una bossa de plàstoc indepentdent i tancada, que servirà també per a la muda quan estigui bruta)
 • Calçat adequat per caminar (de sola rugosa): botes o calçat esportiu.
 • Xancles de dutxa.
 • Tovallola gran i tovallola petita.
 • Sabó líquid.
 • Banyador
 • Necesser (Pinta i/o raspall, raspall de dents i pasta, mocadors...)
 • Repel·lent de mosquits
 • Gel hidroalcohòlic (opcional)
 • Lot o llanterna, amb piles noves, o de recanvi.
 • Cantimplora.
 • Gorra, i/o fulards.
 • Crema solar i barres de llavis.
 • Joc de plats, coberts i got (per prevenció de la covid-19 han d'anar dins una bossa tancada hermèticament)
 • kit d'esnòrquel
 • I moltes ganes de passar-ho bé.

Si desitgeu podeu portar telèfons i càmeres de fotos, prismàtics, brúixola, material fotogràfic, jocs de taula, guitarres o altres instruments musicals. Fundesplai no es farà responsable de la seva pèrdua o averia.

L'ús del telèfon mòbil està controlat i restringit pels monitors i monitores.

 

L'equip de monitors i monitores

L'equip de monitors/es del camp de treball estarà format per persones titulades en la direcció i monitoratge d'activitats de lleure infantil i juvenil. A més, alguns d'ells/es seran especialistes en temàtiques de natura (biòlegs, ambientòlegs) i/o activitats esportives al medi natural, amb experiència prèvia en camps de treball.

Preus i disponibilitats

Inscriu els teus fills / filles en 3 clics!
 1. Marca els torns que t'interessen
 2. Indica el nombre de participants que vols inscriure
 3. Fes clic al botó Començar la inscripció

Durant el procés d'inscripció tindràs la possibilitat de sol·licitar una beca. S'han de complir una sèrie de requisits (caldrà aportar documentació acreditativa), entre els quals que com a mínim un dels progenitors estigui a l'atur en el moment de fer la petició. En aquest cas, no et caldrà pagar res fins que la sol·licitud es resolgui.
més informació sobre les beques i ajuts

12 - 17 anys
Servei Preu × persona  
De cara a la tramuntana
del diumenge 25 de juny al dimecres 5 de juliol 2023
De cara a la tramuntana
De cara a la tramuntana
355,00 €
Vull inscriure

Localització

BARRACA DELS CAÇADORS
A 1K DE PORT DE LA SELVA
SELVA DE MAR

Resol els teus dubtes: pregunta'ns!

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'estiu és un dels moments estrella del lleure educatiu: volem que tots els infants i joves puguin gaudir de colònies i casals d'estiu, campaments a la natura, camps de treball,... preparem activitats per a tots els gustos i butxaques!

Coneix Fundesplai