Camp de treball al Solsonès amb intervenció en el medi natural i social de la Vall d’Ora com a eix central, i amb vivències inoblidables!

Camp de Treball per a nois i noies de 12 a 17 anys (nascuts/des del 2007 al 2011)

A nivell tècnic ens dedicarem a recuperar hàbitats vulnerables com els prats de pastura d’alta qualitat florística, indrets que es perden per la sobreexplotació i l’abandonament rural; al seguiment i la construcció de caixes niu; al manteniment de les zones naturals de la Rectoria i la recuperació de camins i senders.

La vostra aportació deixarà petjada!!!

Però hi ha molt més encara!!!  les estones de jocs i piscina, una ruta de dos dies per la Serra de Busa amb nit d'estels, el parc d'aventura, el rocòdrom i la cursa d’orientació, seran moltes de les activitats que farem.

El camp de treball serà també una eina per a reafirmar el compromís de Fundesplai amb l’Agenda 2030 i els Objectius pel Desenvolupament Sostenible.

Els terrenys de l'Aiguadora, a la Rectoria de la Selva, són indrets privilegiats; els gorgs d’aigua cristal·lina i racons verges de muntanya seran els escenaris on els i les joves gaudireu de dinàmiques de grup i activitats que fomenten el vostre creixement personal, la responsabilitat i el treball en equip, així com la tolerància, la felicitat, l’amistat i la bona gestió de les emocions.

Poder jugar i compartir els moments de convivència, les activitats d'aquest estiu us serviran per donar valor a les petites coses.

En definitiva, aquest estiu reconnectarem amb nosaltres mateixos, els altres i el món!!!

 

 

 

Raons per inscriure-s'hi

Perquè viurem una experiència única, emocionant i extraordinària.

Perquè treballarem l'autonomia personal, l'autoconeixement.

Perquè coneixerem nous territoris i la seva riquesa natural i cultural.

Perquè farem noves amistats a través d'activitats de cohesió del grup i treball cooperatiu.

Perquè les colònies són una eina educativa per promoure la curiositat innata dels infants i la descoberta de la natura.

Feines tècniques relacionades amb el medi natural i social
Parc d'aventura
Excursió de bivac
Tir amb arc

Activitats inclusives!

La instal·lació i l'activitat pot presentar alguna dificultat per participants amb discapacitat, en aquest cas cal que consulteu la participació a colonies@fundesplai.org 

Un programa pensat per aprofitar cada instant del dia

08:00 Ens aixequem i ens preparem...
09:00 Esmorzar
10:00 Serveis: tasques diàries
11:00 Activitat de matí
13:00 Serveis: tasques diàries
13:30 Dinar
14:30 Espai de convivència i lleure
15:30 Activitat de tarda
17:30 Berenar
18:00 Activitat de lleure
19:00 Temps lliure i dutxes
19:45 Serveis: tasques diàries
20:00 Sopar
21:00 Espai de convivència i lleure
21:30 Activitat de nit
23:00 Bona nit!

Organitza

Aquesta activitat està promoguda i gestionada per FUNDACIO CATALANA DE L'ESPLAI (avís legal)

Detalls

Allotjament

Els i les participants us allotjareu en tendes de campanya tipus canadenca al Terreny d'acampada d'Aiguadora, a dins la finca de la casa de colònies de La Rectoria de la Selva.  i tendes tipus iglú de 3 a 5 places. El terreny d'acampada disposa de lavabos i dutxes, a més d'un porxo annex que serveix de cuina, menjador i espai d'estada.

El dia d'inici de l'activitat, caldrà portar als participants a la tarda al punt de trobada (casa de colònies La Rectoria de la Selva). Com a mesura de seguretat i per evitar aglomeracions, organitzarem l'arribada de manera esglaonada. Un cop inscrits se us informarà de l'hora exacta d'arribada.

El dia de recollida ens trobarem a a la tarda al mateix punt de trobada. També ho organitzarem perquè les famílies arribin de manera esglaonada.

Comunicació amb les famílies

Un cop feta la inscripció, els pares i mares, tindreu accés a la intranet on trobareu publicat un dossier del camp amb tots els detalls sobre el camp de treball (objectius, valors, activitats, material...) Durant el camp de treball trobareu totes les fotos a la mateixa intranet!

Cal portar

 • Motxilla gran o bossa de viatge
 • Motxilla petita (només per fer petits desplaçaments per la muntanya)
 • Aïllant (les tendes no tenen matalas i servirà tant per dormir durant el camp de treball com per l'excursió de bivac)
 • Sac de dormir
 • Pijama
 • Tovalló de roba.
 • Cangur, capelina o anorac.
 • Roba i recanvis (per prevenció la covid-19 cada muda anirà en una bossa de plàstoc indepentdent i tancada, que servirà també per a la muda quan estigui bruta)
 • Calçat adequat per caminar (de sola rugosa): botes o calçat esportiu.
 • Xancles de dutxa.
 • Tovallola gran i tovallola petita.
 • Sabó líquid.
 • Banyador
 • Necesser (Pinta i/o raspall, raspall de dents i pasta, mocadors...)
 • Repel·lent de mosquits
 • Gel hidroalcohòlic (opcional)
 • Lot o llanterna, amb piles noves, o de recanvi.
 • Cantimplora.
 • Gorra, i/o fulards.
 • Crema solar i barres de llavis.
 • Joc de plats, coberts i got (per prevenció de la covid-19 han d'anar dins una bossa tancada hermèticament)

Si desitgeu podeu portar telèfons i càmeres de fotos, prismàtics, brúixola, material fotogràfic, jocs de taula, guitarres o altres instruments musicals. Fundesplai no es farà responsable de la seva pèrdua o averia.

L'ús del telèfon mòbil està controlat i restringit pels monitors i monitores.

Condicions de pagament:

El Camp de Treball  es pot pagar en tres vegades: un pagament inicial de 100€ i la resta el podeu anar pagant en dues altres aportacions on vosaltres decidiu l'import, només heu de tenir en compte que el cost total de l'activitat ha d'estar abonat 20 dies abans de començar la tanda.

L'equip de monitors i monitores

El grup estarà acompanya en tot moment per l'equip de monitores i monitors de Fundesplai, que vetllarem perquè totes le participants puguin gaudir d'una experiència única.

En les nostres colònies complim la normativa que marca la Generalitat, decret 137/2003 del 10 de juny, que entre d'altres, estableix que la ràtio a les colònies és de 10 participants per cada monitor/a i d'aquests un 60% en possessió del títol de director/a o monitor/a. 

L'equip de monitors/es del camp de treball estarà format per persones titulades en la direcció i monitoratge d'activitats de lleure infantil i juvenil. A més, alguns d'ells/es seran especialistes en temàtiques de natura (biòlegs, ambientòlegs) i/o activitats esportives al medi natural, amb experiència prèvia en camps de treball.

Des de Fundesplai estem compromses amb la formació de les joves i joves, és per això que sovint a les nostres activitats acollim a monitores i monitors en pràctiques.

 

 

Preus i disponibilitats

Inscriu els teus fills / filles en 3 clics!
 1. Marca els torns que t'interessen
 2. Indica el nombre de participants que vols inscriure
 3. Fes clic al botó Començar la inscripció

Durant el procés d'inscripció tindràs la possibilitat de sol·licitar una beca. S'han de complir una sèrie de requisits (caldrà aportar documentació acreditativa), entre els quals que com a mínim un dels progenitors estigui a l'atur en el moment de fer la petició. En aquest cas, no et caldrà pagar res fins que la sol·licitud es resolgui.
més informació sobre les beques i ajuts

13 - 17 anys
Servei Preu × persona  
Camp de treball Biodiversitat sota els cingles de Busa
del dimarts 25 de juny al dissabte 6 de juliol 2024
Últimes places disponibles!
Biodiversitat sota els cingles de Busa
Biodiversitat sota els cingles de Busa
370,00 €
Vull inscriure

Localització

Localització de l'activitat
Terreny Acampada AIGUADORA
Carretera C-26, Km 119
25286 NAVÈS

Situar al mapa

Resol els teus dubtes: pregunta'ns!

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'estiu és un dels moments estrella del lleure educatiu: volem que tots els infants i joves puguin gaudir de colònies i casals d'estiu, campaments a la natura, camps de treball,... preparem activitats per a tots els gustos i butxaques!

Coneix Fundesplai