Apunta't i fes del teu estiu una oportunitat per canviar el món. Uneix-te a nosaltres per a una experiència en la qual la natura és el teu terreny de joc i la conservació, la teva missió. No et perdis aquesta aventura única i deixa la teva empremta en el nostre entorn natural!

És una oportunitat única per endinsar-te en un entorn natural excepcional mentre contribueixes activament al seu manteniment i preservació. Promocionat la Generalitat de Catalunya i gestionat per la Fundació Catalana de l'Esplai, aquesta experiència combina accions de conservació amb la participació en emocionants projectes ambientals.

Experimenta una aventura única al Camp de Treball "Tocats per la Tramuntana", on la conservació del medi ambient es converteix en acció directa. Participar amb nosaltres significa formar part d'un moviment de canvi, treballant de la mà amb la natura per restaurar els ecosistemes locals. Des de l'extracció d'espècies invasores fins a la reconstrucció de murs de pedra seca, cada tasca té un impacte significatiu. A més, podràs explorar l'encant de Selva de Mar i altres llocs emblemàtics del Alt Empordà, com el Monestir de Sant Pere de Rodes. No només treballaràs, sinó que també viuràs emocionants activitats de lleure, des de tallers creatius fins a excursions amb vistes fascinants. Suma't a aquesta experiència enriquidora i fes la diferència en la conservació del nostre entorn!

A més de la seva rellevància ecològica, el camp serveix com a plataforma per reforçar el compromís de Fundesplai amb l'Agenda 2030 i els Objectius pel Desenvolupament Sostenible. Les activitats de voluntariat estan en consonància amb aquesta visió global, oferint als participants l'oportunitat de conèixer, debatre i prendre consciència sobre aquests objectius. Això no és tot, també treballarem en la proposta pedagògica transversal de Fundesplai per als anys 2024 i 2025, coneguda com a "Estima". A través d'aquesta iniciativa, explorarem la sostenibilitat, la convivència, la salut i el benestar emocional, abordant qüestions crucials com la relació entre la nostra convivència amb la salut i el sistema de producció primària, així com l'enfrontament amb l'emergència climàtica i el nostre benestar emocional en relació amb el planeta.

Aquest camp de treball està subvencionat per la Generalitat de Catalunya.

Preinscriu-te fins al 30 d'abril a les 12h. L'atorgament de les 24 places es farà per sorteig. Un cop fet el sorteig es comunicarà als participants seleccionats i tindran un termini de 48h per a fer el pagament i confirmació de la plaça. En cas que no es faci en els terminis esmentats perdran la plaça i aquesta s'oferirà a la següent persona de la llista d'espera. Moltes sort a totes i tots!

 

 

Raons per inscriure-s'hi

 • Per formar part d'un canvi real en la conservació del medi ambient a través de tasques pràctiques i significatives.

 • Per viure una experiència única de voluntariat, on cada acció contribueix al manteniment dels ecosistemes locals.

 • Per conèixer de prop la comunitat de Selva de Mar i compartir moments únics amb els seus habitants.

 • Per gaudir d'excursions a llocs emblemàtics com el Monestir de Sant Pere de Rodes i bivac a la idíl·lica Cala Fornells.

 • Per ser part d'un grup autònom i autogestionat, on la convivència i la cooperació són valors fonamentals.

Neteja platges i taller microplàstics
Esnòrquel
Extracció de Carpobrotus edulis i restauració de senders i murs de pedra seca
Excursions i rutes pel litoral

Un programa pensat per aprofitar cada instant del dia

08:00 Ens aixequem i ens preparem...
09:00 Esmorzar
09:30 Serveis: tasques diàries
10:00 Inici del Treball tècnic
13:00 Serveis: tasques diàries
13:30 Dinar
14:30 Espai de convivència i lleure
15:30 Inici de l'Activitat de tarda
17:30 Berenar
18:00 Continuem amb l'Activitat de tarda
19:00 Temps lliure i dutxes
19:45 Serveis: tasques diàries
20:00 Sopar
21:00 Espai de convivència i lleure
21:30 Activitat de nit
23:00 Bona nit!

Organitza

Aquesta activitat està promoguda per Generalitat de Catalunya (avís legal) i gestionada per FUNDACIO CATALANA DE L'ESPLAI (avís legal)

Detalls

Allotjament

Ens allotjarem en tendes de campanya tipus Iglú "2 seconds", al mateix poble de Selva de Mar. El terreny d'acampada disposa de lavabos i dutxes, també d'un edifici annex que serveix de cuina, menjador, espai d'estada i és on hi ha també hi ha un lavabo extra.

Punt de trobada i recollida

El dia d'inici de l'activitat, caldrà portar als participants a parir de les 17h al punt de trobada (davant de les escoles, al centre cívic de Selva de Mar). Cal portar també la targeta sanitària original.

El dia de recollida ens trobarem a partir de les 15 h al mateix punt de trobada.

Comunicació amb les famílies

Un cop realitzada la inscripció, obtindreu accés a la intranet. Durant la durada del camp de treball, podreu trobar totes les fotografies i breus escrits descriptius dels dies a la mateixa intranet. Aquestes imatges i escrits s'aniran actualitzant aproximadament cada 2 o 3 dies al llarg del camp. A l'inici de l'estada el/la director/a del camp us facilitarà també un número de contacte que s'utilitzarà en cas d'emergència.

Què cal portar? 

 • Motxilla gran o bossa de viatge.
 • Motxilla petita (Només per fer petits desplaçaments per la muntanya).
 • Sac de dormir.
 • Coixí i funda de coixí. (Opcional)
 • Màrfega de càmping (També servirà per poder fer l'excursió de bivac).
 • Pijama.
 • Tovalló de roba.
 • Cangur, capelina o anorac (Impermeable).
 • Roba i recanvis (Es recomana que cada muda vagi empaquetada en una bossa de plàstic independent. Aquesta bossa també servirà per guardar la roba bruta durant el camp.).
 • Calçat adequat per caminar (de sola rugosa): botes o calçat esportiu.
 • Xancles lligades.
 • Tovallola gran i tovallola petita.
 • Sabó líquid.
 • Banyador.
 • Necesser (Pinta i/o raspall, raspall de dents i pasta, mocadors...)
 • Repel·lent de mosquits
 • Gel hidroalcohòlic (Opcional)
 • Lot o llanterna, amb piles noves i de recanvi.
 • Cantimplora. (Minim 1L capacitat)
 • Gorra.
 • Crema solar i barres de llavis.
 • Joc de plats, coberts i got (Dins una bossa tancada hermèticament)
 • Guants de Jardiner.
 • kit d'esnòrquel (Tub, màscara o ulleres i aletes)

Si desitgeu podeu portar jocs de taula, guitarres o altres instruments musicals. Fundesplai no es farà responsable de la seva pèrdua o avaria.

Recomanem no portar

 • Aparells de música.
 • Telèfon mòbil / Tablets / Rellotges intel·ligents.
 • Menjar i beure.

L'equip de monitors i monitores

El grup estarà acompanya en tot moment per l'equip de monitores i monitors de Fundesplai, que vetllarem perquè totes le participants puguin gaudir d'una experiència única.

En els camps de treball complim la normativa que marca la Generalitat, decret 137/2003 del 10 de juny, que entre d'altres, estableix que la ràtio a les activitas d'estiu és de 10 participants per cada monitor/a i d'aquests un 60% en possessió del títol de director/a o monitor/a. 

L'equip de monitors/es del camp de treball estarà format per persones titulades en la direcció i monitoratge d'activitats de lleure infantil i juvenil. A més, alguns d'ells/es seran especialistes en temàtiques de natura (biòlegs, ambientòlegs) i/o activitats esportives al medi natural, amb experiència prèvia en camps de treball.

Des de Fundesplai estem compromses amb la formació de les joves i joves, és per això que sovint a les nostres activitats acollim a monitores i monitors en pràctiques.

 

 

Preus i disponibilitats

Inscripcions

Per demanar més informació i/o concretar inscripció podeu trucar al 934747474 o per e-mail a

14 - 17 anys
Servei Preu × persona
TOCATS PER LA TRAMUNTANA
del dissabte 6 al dissabte 20 de juliol 2024
Complet
TOCATS PER LA TRAMUNTANA 2024
TOCATS PER LA TRAMUNTANA 2024
199,00 €

Localització

BARRACA DELS CAÇADORS
A 1K DE PORT DE LA SELVA
SELVA DE MAR

Resol els teus dubtes: pregunta'ns!

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'estiu és un dels moments estrella del lleure educatiu: volem que tots els infants i joves puguin gaudir de colònies i casals d'estiu, campaments a la natura, camps de treball,... preparem activitats per a tots els gustos i butxaques!

Coneix Fundesplai