Sou aquí: IniciEls casals d'estiu

Els casals d'estiu

Els casals d’estiu ofereix als infants la possibilitat de realitzar activitats de lleure a prop del seu entorn habitual (escola, barri, municipi,...) en una època de l’any especial i plena de recursos amb l’objectiu que els infants assoleixin uns aprenentatges que els acompanyin en el seu desenvolupament com a persona a partir de les mateixes activitats i vivències.

El casal proposa als infants un gran ventall d’activitats de lleure de caire educatiu amb les que gaudir l’estiu d’una forma divertida i participativa.

Vols saber com pots autofinançar les activitats d'estiu dels teus fills?

Descobreix les nostres propostes de casals d'estiu

Algunes preguntes més freqüents

Què és un casal amb centre d’interès?

El centre d’interès és un tema que permet creuar i interrelacionar continguts i activitats de diferents disciplines, que respon als interessos reals dels infants i que permet treballar de manera global els diferents aspectes de la seva personalitat.
El centre d’interès funciona com a fil conductor a partir del qual es vertebren els aprenentatges i les activitats . El centre d’interès és un tema genèric per totes les edats però s’adapta a les necessitats maduratives i intel·lectuals de cada grup d’edat.

Quin tipus d’activitats es fan?

  • Jocs d’interior i exterior: els jocs d’exterior i d’interior són activitats estructurades i amb finalitat educativa , que ens permet relacionar-nos amb els altres i adquirir  nous coneixements d’una forma totalment lúdica i divertida.
  • Jocs d’aigua: els jocs d’aigua són indispensables per passar la calor de l’estiu d’una forma lúdica i divertida.
  • Danses i cançons: les danses, les cançons i l’expressió corporal ens permetran ampliar el nostre vocabulari i treballar d’una forma divertida les capacitats motrius del nostre cos.
  • Gimcanes: els jocs de proves i habilitats ens ajudaran a cohesionar el grup i treballar el companyerisme.
  • Tallers: per tal de desenvolupant les capacitats artístiques i treballant amb la creativitat realitzarem activitats plàstiques relacionades amb el tema de la setmana.
  • Sortides: realitzarem sortides de proximitat o amb autocar que ens permetrà gaudir del que ens envolta i conèixer nous indrets.
  • Esports: les activitats esportives ens permetran treballar el desenvolupament de les capacitats motrius dels infants a l’hora que aprenen normes de convivència amb el joc.

Per fer un casal d’estiu en llengua anglesa cal tenir un nivell determinat de coneixement de la llengua?

No és necessari que els infants tinguin un gran nivell d’angles ja que es respecta el ritme de cada infant;  el que es pretén durant el casal és que l’infant aprengui a comunicar-se, primer entenent i després parlant.

Anglès al casal d’estiu està basat en l’aprenentatge i reforç de l’anglès com a tercera llengua. La metodologia és sempre interactiva: especialment l’expressió oral i la comprensió auditiva.

D’aquesta manera els participants desenvolupen totes les destreses necessàries per l’adquisició d’aquest idioma.

Les activitats es realitzen amb tota seguretat?

La Fundació Catalana de l’Esplai fa la contractació d'una pòlissa d'assegurances, per a nens/es i monitors/es, que cobreix els possibles accidents i la responsabilitat civil davant de danys causats a tercers.

Els/les monitors/res assumeixen la responsabilitat directa amb els nens i nenes: preparen, realitzen i avaluen les activitats programades i vetllen per la seguretat dels infants garantint l'èxit educatiu del programa.

Quants monitors per nen/a hi ha?

En tots els nostres casals d’estius complim la normativa que marca la Generalitat, decret 137/2003 del 10 de juny. Un 80% de l’equip de monitors/es que treballa al casal està en disposició del títol de director/a o monitor/a d’activitats de lleure.

La ràtio establerta sempre serà d’1 monitor/a per cada 10 nens.

>Quins horaris hi ha?

>Alguns casals ofereixen diferents modalitats d’horari

  • De 9 a 13/14
  • De 9 a 15 (amb dinar inclòs)
  • De 9 a 16.30/17

He d’apuntar al meu fill tot el casal  sencer?

Les inscripcions als casals d’estiu són per setmanes. Els centres d’interès dels casals són generals però es subdivideixen en setmanes per tal que els dilluns sempre tinguin un inici i divendres un final.

Hi ha servei educatiu del temps del migdia?

El Casal d'Estiu ofereix el servei de menjador als nens i nenes que hi participen. Aquest servei es realitza a la franja del migdia, i combina l’estona de dinar pròpiament dita amb una estona més d’esbarjo i activitats relaxades.

El mateix grup de monitors/es del casal són els encarregats de vetllar pels infants i pel bon funcionament del servei.

Què passa amb els nens/es amb intoleràncies o al·lèrgies?

Els monitors estan informats en tot moment de les possibles intoleràncies o al·lèrgies dels infants i vetllen per la seva seguretat. Dins del temps del migdia posem a disposició de les famílies diferents tipus de menús adaptats a les necessitats i característica (celíacs, sense lactosa, sense ou ...)

 

Encerta l'estiu - Un estiu per a tothom

Ofertes, descomptes i últimes activitats

Siguis el primer en assabentar-te de les nostres ofertes especials, ajudes i descomptes i rep avisos a mesura que anem publicant noves activitats!

Ministerio de sanidad, servicios sociales i gualdad Generalitat de Catalunya Diputació Barcelona Obra social La Caixa El Periodico Bardet - Coaach & Car Services - Barcelona